Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΜΕΛΕΤΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5Η - ΚΕΦ.1 ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Οι ζωντανοί οργανισμοί χρειάζονται ενέργεια, την οποία παίρνουν από τις τροφές. Τα φυτά για να μεγαλώσουν, χρειάζονται, εκτός από το χώμα, το νερό, τον αέρα και την ενέργεια του ήλιου. Τα φυτοφάγα ζώα τρώνε τα φυτά, μεγαλώνουν, γεννούν τα μικρά τους και παράγουν διάφορα προϊόντα (κρέας, γάλα, αυγά κ.ά.). Ο άνθρωπος τρέφεται με τα φυτά και τα προϊόντα που παίρνει από τα φυτοφάγα ζώα και έτσι παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται. 
 Οι άνθρωποι πρέπει να τρώμε καλά το πρωί, γιατί εργαζόμαστε στο σχολείο και στις δουλειές μας και χρειαζόμαστε πολύ ενέργεια. Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη ενέργεια από τους μεγάλους, γιατί κινούνται, παίζουν, αθλούνται και το σώμα τους αναπτύσσεται συνεχώς. 
 Ενέργεια χρειάζονται, για να λειτουργήσουν, και οι μηχανές των μεταφορικών μέσων, των εργοστασίων, των εργατικών μηχανημάτων κ.ά. Την ενέργεια οι μηχανές την παίρνουν από το πετρέλαιο, το λιγνίτη, το νερό που υπάρχει στα φράγματα, τον ήλιο, τον άνεμο, το φυσικό αέριο κ.ά. 
 Η ενέργεια του ήλιου και του ανέμου δε βλάπτει το περιβάλλον, ενώ αντίθετα το πετρέλαιο και ο λιγνίτης ρυπαίνουν το περιβάλλον, γιατί πρέπει να καούν για να δώσουν ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.