Σελίδες

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΙΛΑΤΟ


                                                     Ο   Ιησούς μπροστά στον Πιλάτο
Το πρωί της   Παρασκευής οι  Φαρισαίοι  οδήγησαν τον Ιησού στο Ρωμαίο διοικητή Πόντιο  Πιλάτο, για να εγκρίνει την   καταδίκη,   γιατί    οι Εβραίοι   ήταν   υποδουλωμένοι στους  Ρωμαίους.   Έπρεπε όμως  να  πειστεί  για την ενοχή Του και γι’ αυτό Τον ανάκρινε. Δεν βρήκε όμως   τίποτε   ενοχοποιη­τικό εναντίον Του και είπε στους   Αρχιερείς :
— Ο άνθρωπος αυτός είναι  αθώος. Δε  βρίσκω  καμιά αιτία για να εγκρίνω την  καταδίκη   Του.
Οι  Φαρισαίοι,  για να  τον  εξαναγκάσουν να υπογράψει την καταδίκη Του, του είπαν :
— Αυτός ο άνθρωπος αναστάτωσε το λαό. Του λέει να μην πληρώνει φόρους. Και λέγει ότι είναι βασιλιάς μας, ενώ εμείς έχουμε ένα βασιλιά, τον δικό σας βασιλιά, τον Καίσαρα.
Ο Πιλάτος φοβήθηκε απ' αυτό. Φοβήθηκε μήπως οι Εβραίοι τον κατηγορήσουν στον Καίσαρα και χάσει το αξίωμα του. Επειδή, όμως, γνώριζε ότι ο Χριστός είναι αθώος και επειδή ήθελε να τον σώσει, τους είπε:
— Επειδή τις ημέρες του Πάσχα χαρίζουμε τη ζωή σε ένα κατάδικο, σας ρωτώ : ποιον θέλετε να βγάλω από τη φυλακή, το ληστή Βαραββά ή τον Ιησού;
Και ο φανατισμένος όχλος των Εβραίων φώναξε:
—Το Βαραββά.
— Και τον Ιησού τι θέλετε να τον κάμω;
— « Άρον, άρον, σταύρωσον Αυτόν».
Αναγκάστηκε, λοιπόν, ο Πιλάτος να υπογράψει την καταδίκη Του. Και για να μην έχει τύψεις πήρε νερό, έπλυνε τα  χέρια του και είπε:
— Εγώ είμαι ανεύθυνος, σεις να όψεστε. Ο δε μανιασμένος εκείνος όχλος φώναξε :
— Η ευθύνη ας πέσει πάνω μας και πάνω στα παιδιά  μας.
Τότε ο Πιλάτος παράδωσε τον Ιησού στους Εβραίους να Τον σταυρώσουν, αφού διάταξε να Τον μαστιγώσουν και να Του φορέσουν ακάνθινο στεφάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.